Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoomi Renström om S-raset: "Det gäller att vara kall"

/
  • Yoomi Renström, Socialdemokraternas distriktsordförande i Gävleborg.

Det är inte läge för snabba kursändringar. Det säger Yoomi Renström, kommunalråd i Ovanåkers kommun och Socialdemokraternas distriktsordförande i Gävleborg, efter gårdagens telefonmöte med Stefan Löfven.

Annons

– Den politik som vi har lagt är den politik som vi tror på. Det gäller bara att vara lite kall nu och rida ut det här, och försöka föra fram den politiken när det har lagt sig, säger Renström.

– Jag tror att det är lite farligt att göra snabba kursändringar, eller stora saker som ministerbyten. Det är desperata åtgärder och det ska man aldrig göra när det är problematiskt, fortsätter hon.

I de tre senaste opinionsmätningarna så har väljarstödet för S legat under 25 procent och i två av mätningarna har Moderaterna varit större.

I går kväll hade statsminister Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin ett telefonmöte med distriktsordförandena. Enligt Yoomi Renström fanns det en samsyn både om vägen framåt och om orsakerna till det tuffa opinionsläget.

– Vi är alla övertygade om att det senaste halvårets flykting- och migrationssituation har tagit fokus från allting annat. Hamnar landet i en problemsituation, så är det oftast så att regeringspartiet är det som får ta mest stryk. Så de här opinionsmätningarna är inte så konstiga egentligen, säger hon.

– Sedan finns det naturligtvis också ett besvärligt parlamentariskt läge, som gör att det är svårare att föra en enhetlig politik.

Hans Ekström, distriktsordförande i Sörmland, ska dock ha efterlyst en "nystart" under mötet, skriver Expressen.

– Det är naturligt att man i mitten av en mandatperiod tar halt och tittar på vart vill vi, har vi rätt politiskt innehåll och har vi rätt besättning. Det är ingen dramatik i det. Jag tycker att det är läge för detta och det budskapet har jag framfört också, säger Ekström till tidningen.

Andra inom S vill inte säga något alls.

– Jag har ingen anledning att kommentera det mötet, säger Niklas Karlsson, ordförande i Skåne.

Enligt Yoomi Renström kan telefonmötet inte beskrivas som ett krismöte.

– Vi brukar ha sådana här samtal regelbundet. Det var mer en avstämning. Sedan tror jag det är viktigt för Stefan att få känna av lite grann hur det ser ut ute i landet, hur man upplever det, säger hon.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons