Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ymse nahannan i Forsparken

/
  • Regina Jonsson fick hjälp att komma upp i vagnen med sin rullstol. Hon tyckte det kändes roligt att få åka häst och vagn till och från Forsparken.
  • Demensförbundet Bollnäs-Ovanåker var nya bland dem som informerade i den ena danspaviljongen. Henrik Olofsson berättade om deras stöd. Förbundet har i dag 11 000 medlemmar och stöder demenssjuka och deras anhöriga.
  • Under allsången sjöng man bland annat Fredriks gånglåt och Tio tusen röda rosor. SPF-kören konstaterade i sång att Nu blir det sommar igen.
  • Ingrid Eriksson från Alfta lät sig väl smaka. Hon tyckte kålsoppan som serverades var jättegod. En ostsmörgås fick man också med sig.
  • Man kunde gå runt och få information från organisationer och inrättningar som Hjärt- och lungsjukas förening, Folktandvården, Svenska kyrkan och hemtjänsten.
  • I en av paviljongerna samsades till exempel kommunens anhörigstöd, kostenheten, hemtjänsten, räddningstjänsten, biblioteket, Alfta och Edsbyns fastighets AB med Parkinsonföreningen, folktandvården, distriktssköterskorna, arbetsterapeuterna, väntjänsten, NHR och DHR.
  • Curt Hellsten hämtade hästen Uggle för återfärd till Sunnangården. Uggle och hästkompisen Lindeman fick stå ett slag i skuggan.
  • – Första tanken om en seniormässa fick jag för fem-sex år sedan. Jag ville att de äldre skulle få uppleva en dag i Forsparken, där det finns så mycket nostalgi. Det är nog många som har ätit kålsoppa och dansat här i sin ungdom. Det hör ihop med Forsparken, säger Carina Nordqvist.
  • Musikanterna vände sig artigt mot publiken under allsången.
  • SPF-kören under ledning av Juliette Lundin sjöng under seniormässan.

Seniormässan - Ymse nahannan (Lite av varje på Ovanåkersmål) - återkom på fredagen i den natursköna Forsparken i Alfta. Åter var det dags för allsång, kålsoppa, åktur med häst och vagn, information om hjälp och stöd och mycket mer i och runt danspaviljongerna. I år underhöll dessutom Arne "Rosen" Kvick.

Annons

För många var det höjdpunkten under dagen. Han avslutade förstås med Rosen och gick omkring bland publiken. Det var också modevisning med pensionärer som mannekänger.

Seniormässan arrangeras av anhörigstödet i Ovanåkers kommun i samarbete med pensionärsföreningarna. I år var väntjänsten med och sponsrade artistuppträdandet.

Torparns hästskjuts med Sture Brorsson, Curt Hellsten och Göte Persson samt hästarna Lindeman och Uggle hämtade och skjutsade pensionärer från Sunnangården till Forsparken tur och retur. Sture Brorsson har skaffat sig något så unikt som speciella handikappramper till sina vagnar, så man kan rulla upp rullstolarna i vagnarna.

Mer läsning

Annons