Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voxnas egen rundturs-loppis

/

På söndag är det dags igen. Byarna i Voxna går samman och fixar hemma-hos-loppis på ett 20-tal platser. Bara att ta en rundtur med bilen - eller kanske cykeln.

Annons

Det började när 2011 i Dalkarlsbo. Byborna ordnade loppisar i sina trädgårdar under en bestämd dag. Och visst kom det folk, loppis är poppis.

Idén var Kerstin Elgs och efter det har hon fått fortsätta som loppisgeneral. Men inte bara för Dalkarlsbo, de andra byarna i Voxna har hakat på. Intresset är stort.

– Jättemånga har frågat: När ska ni ha det? När ska ni ha det? säger Kerstin.

I år får hon hjälp med arrangemanget av Anna-Karin Wikman i Homna. Kerstin och Anna-Karin har gjort gula skyltar av gamla brödlådor. Alla ska ha likadana skyltar.

Anna-Karin har byggt om en del av sin lagård hemma i Homna till butik/galleri/festlokal. Där tänker hon sälja loppisprylar och sitt eget hantverk, till exempel prydnadssaker i betong, på söndag.

– Det är jätteroligt, tycker Anna-Karin. Mest kanske responsen från alla människor. Man kommer i kontakt med så många som man inte skulle träffa annars.

I år blir det loppis på ett 20-tal platser. I Homna, Voxna stationssamhälle, Voxnabruk, Dalkarlsbo med flera. Finnstuga och Finsthögst är nya för i år. Det brukar komma en del gäster även från Dalarna och för dem blir Finsthögst första stoppet. Kommer man från Edsbyhållet blir det i stället Homna.

Det går att köpa fika på några av loppisarna, i Voxnabruk serveras kolbullar och Voxna Livs håller extra öppet under dagen.

Som vanligt hålls hemma-hos-loppisen den andra söndagen i augusti. Det håller man hårt på. Då är semestern över och det är inga andra stora arrangemang i trakten.

Mer läsning

Annons