Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voxna marknad större än någonsin

/
  • Kolbullegräddningen är i full gång under Voxna marknad i Homna. Under både fredagen och lördagen invaderades åkern, som Sture Brorsson har upplåtit.
  • Far och son Ulf Carlsson och Daniel Karlsson från Voxna sålde både hela bilar och bildelar. Det har gått ganska bra med försäljningen. Konstigt nog har jag mest sålt rammel. Det är ordning och reda på arrangörerna, säger Ulf Carlsson.
  • Fredrik och lilla Matilda Brunnsberg och Anna Vestman hade åkt ända från Sveg för marknaden i Homna och veteranmarknaden i Lobonäs. En gunghäst i trä till Matilda och en välkomstskylt var något de hittade i år.
  • Vi säljer budskap, konstaterar politikern Yoomi Renström mitt i valrörelsens slutspurt. Thomas och Emelie Dahlberg var några av besökarna. Politikerna ska jobba mer för turismen. Kommunen behöver fler ben än industrin att stå på, menar Thomas.
  • Kolbullegräddningen är i full gång under Voxna marknad i Homna. Under både fredagen och lördagen invaderades åkern, som Sture Brorsson har upplåtit.
  • Lars Wejher från Furudal sålde både egen honung och lingon. Det är lite kallt och det finns ingen riktig köpvilja, men besökarna är glada och pigga. Jag kommer tillbaka nästa år, då tar jag nog med mig en bikupa för att visa, säger Lars.
  • Många fina bilar hade också hittat till Homna denna marknadshelg.

Voxna marknad beräknas i år ha lockat till 10 000 besök. Några besökare kom nämligen både på fredagen och lördagen. Drygt 170 knallar fanns på plats på den stora åkern i Homna, dit marknaden har flyttat sedan några år tillbaka. Under den ruggiga lördagsmorgonen blev knallarna bjudna på varm kålsoppa. Närmare 120 liter soppa gick åt.

Annons

– Marknaden har växt hela tiden. Det är roligt att vara här. Jag känner inte att jag trött, säger Stig Ohlsson som mer och mer lämnat över ansvaret för marknaden till andra.

Christoffer Karlström är något av en klippa. Även de 20 personer från Voxna bygdegård och 10 personer engagerade av Voxna marknad ställer upp helhjärtat och jobbar bakom kulisserna under de två dagar marknaden pågår.

– Det har gått väldigt bra utan några större incidenter, säger Christoffer Karlström.

Ulf Carlsson från Voxna var en av knallarna som sålde gamla bildelar, men även två riktiga bilar bland annat en Opel Calibra.

– Homna har tack vare marknaden hamnat på kartan. Den betyder ganska mycket här uppe. Folk tycker det är trivsamt att gå här och det är rent och fint.

Under fredagskvällen bjöds det också på sång och musik av ett ungt band från Bollnäs.

Besökarna kunde också äta kolbullar, munkar och hamburgare om de ville. Det är även populärt att gå och titta på alla fina bilar som står parkerade.

Mer läsning

Annons