Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viss ljusning för Svenska Fönster

Den senaste veckan har Svenska Fönster Produktion i Edsbyn visstidsanställt 20 personer som redan slutat efter varslen på företaget. Tidigare under mars förlängde man också varseltiden fram till 3 juli för 22 personer som var på tur att sluta sina anställningar.

Annons

Det svänger för snabbt svenska Fönster. I höstas varslade företaget 180 anställda om uppsägning vid två olika tillfällen. I mars fick 22 av de varslade förlängda varseltider fram till juli och nu har man och så visstidsanställt 20 stycken av de som redan slutat sina jobb.

Den sista tiden har man  inte hunnit med riktigt att klara leveranstiderna varför anställda fått jobba extra senast under helgen som var.

- Det går lite bättre just än vad vi kalkylerat med. Om det beror på ett brott i konjunkturen eller är effekter av rotavdraget vet vi inte riktigt, säger Svenska Fönsters vd Henk Noback.

Enligt Henk Noback är det osäkerheten på marknaden som gör att man så här långt visstidsanställt de 20 och förlänger tiden för de 22 varslade till 3 juli.

- Självklart hoppas jag att det vänder så mycket att vi kan ta tillbaka ännu mer folk, säger han.

 

Mer läsning

Annons