Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraften i fokus

Vindkraften kommer att vara en het fråga för landsbygden när den omfattande utbyggnaden sker under de närmaste åren. Målet är att den svenska vindkraften ska ge 25 TWh 2020, vilket betyder att ett vindkraftverk behöver byggas per dag.

Annons

Därför har Hälsinge vindkraftförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan dragit igång ett vindkraftsprojekt. Under de närmaste veckorna kommer det att genomföras informations- och dialogträffar om vindkraften runtom i Hälsingland och Gästrikland. På torsdagskvällen hade man kommit till hörsalen vid Edsbyns bibliotek.

– Vi vill med projektet ta tillvara lokalnyttan i samband med att vindkraften nu byggs ut, säger projektledare Roland Lundqvist, som även är ledamot i styrelsen för Hälsinge vindkraftförening.

– Ska vi vara med och bestämma över vindkraften så ska vi göra det nu, säger Olle Berglund från Hälsinge vindkraftförening.

Till Bollnäs folkhögskola kommer Hälsinge vindkraftförening den 1 december och till Folkets hus i Ljusne den 18 november. I Edsbyn kom endast två besökare till mötet.

Mer läsning

Annons