Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villans barn fick Nobelpris

/
  • Varje flicka fick sin bordskavaljer och varje pojke sin bordsdam. Här är det Emma Hedström och Måns Kvick som tar plats vid det festdukade bordet.
  • Vart tredje år har Villan sin egen Nobelfest. Festligheterna börjar med mingel och fortsätter sedan med prisutdelning och middag med tre rätter och slutligen dans.
  • Innan prisutdelning och middag blev det mingel. Här står Tove Högberg, Lina Lindgren, Kevin Käller och Matteus Graff förväntansfulla på att få gå upp till middagen.
  • Även Tove Högberg och Tilde-Lu Storm blev fotograferade av Synnöve Vingstedt. Tilde-Lu bar en vacker kinesisk klänning.
  • Maja Axell, Vilma Kvick och Ellen Eriksson närmast i bild.
  • Matilda Graff och Kristin Nyegård var så fina i sina vackra klänningar. Kristin bör en modell från Spanien.
  • Menyn bestod av Fromage tortine (bilden), Pizza de Fete och Tarte de luxe.
  • Det är Synnöve Vingstedt som tillsammans med Anna Hildingsson ordnar Nobelfesten. 1995 startade man denna tradition.

På torsdagskvällen var det dags för Nobelfest för Villans fritidshem i Alfta. Sammanlagt var det 24 barn mellan sex och tio år som fick sitt eget Nobel-pris i form av en guldmedalj (med choklad i) och ett diplom.

Annons

Istället för Nobel-pris i fysik, kemi, ekonomi med flera, så får alla barn en varsin guldmedalj för positiva egenskaper som att de är bra kompisar eller påhittiga. Även en speciell begåvning som att kunna bygga eller sjunga eller bra på sport finns med i motiveringen.

– Barnen behöver också bli påminda om varför Nobelpriset delas ut och hur. Det här började vi med för många år sedan. Det är kul för barnen att få träna på hur man beter sig när man går till fest, säger Synnöve Vingstedt som tillsammans med Anna Hildingsson ordnar Nobelfesten.

Barnen vid Villans fritids i Alfta tjuvstartade med Nobel-festligheterna. Egentligen delas ju Nobelprisen ut på Alfred Nobels dödsdag den 10 december. De första Nobelprisen delades ut år 1901.

Mer läsning

Annons