Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvin skjutet och älgkalv räddad

/
  • Den ett par dagar gamla älgkalven som kom fram i Kammahav är nu i tryggt förvar i Ockelbo.
  • Torbjörn Bohlin i Kammahav söder om Edsbyn sköt ett vildsvin i närheten av bostaden. Det var en sugga på 68 kilo.

Det är snudd på rena rama djurparken hemma hos familjen Bohlin i Kammahav, en dryg mil söder om Edsbyn. Den 10 maj sköt Torbjörn Bohlin ett vildsvin strax intill bostaden och en vecka senare kom en övergiven älgkalv till dem som de kunde rädda.

Annons

Hemma hos Torbjörn och Siv Bohlin i Kammahav söder om Edsbyn är det ett rikt djurliv. Under våren har en björn visats sig flera gånger för dem.

Björnen försvann, men gårdens hundar har varit oroliga på nätterna.

- Jag kom på vad det var som störde dem, det var ett vildsvin. Eftersom det är lovligt att skjuta vildsvin mellan 16 april och 15 februari så gjorde jag det, berättar Torbjörn, som är en van jägare.

Det var en ensam sugga på 68 kilo som blev det andra vildsvinet som fällts i Hälsingland. I fjol sköts ett vildsvin i Gullberg.

En vecka senare kom nästa annorlunda naturupplevelse för familjen Bohlin. En ensam älgkalv kom fram på en åker utanför Bohlins bostad vid 12-tiden på dagen och blev kvar där till kvällen. Den sökte sig sedan upp mot riksväg 50 där den kunde bli en trafikfara. Bohlins kontaktade Mo älgpark i Ockelbo, som kom och hämtade den vid 22-tiden på kvällen.

Den lilla kalven var bara ett par dagar gammal, vad som hänt kon är okänt. Nu blir den i alla fall omhändertagen.

 

Mer läsning

Annons