Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viksjöforsbaletten arbetar internationellt för 1 miljon

/
  • Anna Lind i randig tröja omgiven av de utländska ungdomar som nu är i Viksjöfors samt Helena Ehrstrand och Viktor Berbres från baletten.

Av de 20-25 miljoner kronor i EU-medel som Ungdomsstyrelsen delar ut till olika sökande organisationer i år för internationellt arbete hamnar en miljon kronor hos Viksjöforsbaletten.

Annons

Viksjöforsbaletten har en ansökan liggande hos ungdomsstyrelsen på 100 000 kronor för två utländska volontärer liggande hos Ungdomsstyrelsen. Om eller rättare sagt när den ansökan beviljas har Viksjöforsbaletten bara i år fått en miljon kronor i bidrag i form av EU-bidrag genom Ungdomsstyrelsens försorg.

Under fredag och lördag var Anna Lind, handläggare på enheten för internationellt samarbete vid Ungdomsstyrelsen på besök för att träffa de utländska ungdomarna som är i Viksjöfors just nu, deras mentorer och personer i föreningen.

- Man kan väl säga att Viksjöforsbaletten sticker ut. Det är roligt att en så liten organisation på landsbygden lägger ner så stort arbete på det här, säger hon.

Viksjöforsbaletten har i många år varit engagerad i det internationella utbytet med olika länder och så även nu då man har ungdomar som kommer från Georgien, Armenien, Lettland, Nederländerna och Tyskland. De här ungdomarna är här som volontärer eller är här i något som kallas ett nätverk. Ungdomarna hjälper till på skolor eller hos baletten när de är här och så lär de sig också att förstå det svenska samhället.

 

 

Mer läsning

Annons