Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi jobbar med tillgängligheten"

Hans Jonsson (C), kommunalråd, tycker inte att kritiken mot Ovanåkers kommuns tillgänglighetsarbete är helt befogad. Men han håller med om att en del saker kanske inte gått tillräckligt fort.

Annons

Det rör sig om de enklare sakerna som kommit fram i tillgänglighetsinventeringen som Hans Jonsson tycker att man hade kunnat åtgärda tidigare. Samtidigt säger han att det under en tid pågått ett arbete för att förbättra tillgängligheten i kommunens publika lokaler.

I november 2009 beslutade kommunstyrelsen att anslå en halv miljon kronor för arbete med enkelt avhjälpta hinder i kommunen under 2010. De pengarna satsas på flera av byggnaderna som ingår i den senaste inventeringen, där brister framkom. Så jobb pågår. Frågan är varför de enkla sakerna inte gjorts tidigare, när föreskrifter på området kom redan 2003.

Tror du att den förra kommunledningen var mindre intresserad av frågan?

- Ja, det tror jag. Samtidigt kan man fråga sig om det varit ett stort problem eller inte. Om man inte uppfattar någon kritik kan man få uppfattningen att det är bra, säger Hans Jonsson (C).

Christer Berglund är fastighetsförvaltare för kommunens lokaler på Alfta-Edsbyns Fastighets AB (AEFAB).

- Redan 2007 gjordes en inventering i kommunens lokaler och vi betar av de saker som kommit upp. Vi brottas också lite med vad som är rimligt att kalla enkelt avhjälpta hinder, där har förmodligen vi och konsulten gjort olika bedömningar, säger han.

Mer läsning

Annons