Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vernissage utan Gunilla Ellis

/
  • Sigrid Persson och Barbro Rudman från Edsbyn är entusiastiska över Ellis-utställningen i Edsbyns museum, där den visas till mitten av mars. Den väcker habegär, konstaterar Barbro.
  • Wanda Andersson från Bollnäs har tillbringat sin fritid under 30 år i Härjedalen. Hon tycker Bengt Ellis även var en suverän akvarellmålare, som fångade vyer och stämningar på fjället.
  • Elisabeth Eriksson och Leif Nordlöf fick rycka in och berätta om utställningen. Bengt och Gunilla Ellis var världsresenärer och här finns målningar från hela världen och spännande textilier i olika tekniker, sade de.

Gunilla Ellis kunde inte närvara, som planerat, när Ellis-utställningen öppnade på söndagseftermiddagen i Edsbyns museum. Hon fick någon form av influensa, när hon var till Edsbyn för att förbereda utställningen i början av veckan

Annons

Besökarna var ändå entusiastiska över vad de såg i form av Bengt Ellis oljemålningar och akvareller och Gunilla Ellis textilier.

– Det jag har sett, både textilier och tavlor, väcker habegär. Det var både överraskande och oväntat, säger Barbro Rudman som var en av besökarna under söndagens vernissage.

– Jag tycker Gunilla Ellis textilier är fantastiska, bland annat hennes bårtäcken, säger Sigrid Persson.

Utställningen lockade även besökare från Bollnäs på söndagen. Wanda Andersson tillbringar all sin fritid i Härjedalsfjällen sedan 30 år tillbaka, närmare bestämt i Fjällnäs.

– Jag tycker hans tavlor är fantastiskt fina. Han kunde fånga vyer och stämningar som diset över fjällen eller bäcken som porlar. Jag blir gripen när jag ser hans tavlor, säger Wanda Andersson.

Mer läsning

Annons