Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemod och glada minnen när polisstationen stänger

/
  • Kent Borlid, Ingrid Frid, Sven Berg, Olle Eklund, Helena Sundberg, Erik Sandqvist och Anna-Lena Högberg tycker det känns vemodigt att polisstationen i Edsbyn nu stänger.
  • Helena Sundberg tackade poliserna Olle Eklund, Sven Berg och Erik Sandqvist för Edsbytiden genom att ge dem en varsin ficklampa. Olle Eklund testar att den fungerar.
  • Ett älghorn med Edsbymössa hänger som dekoration på polisstationen i Edsbyn.
  • På torsdag är det sista dagen receptionen på polisstationen i Edsbyn är öppen. Anna-Lena Högberg har jobbat där en dag i veckan.
  • De två veteranerna Ingrid Frid och Kent Borlid hugger in av smörgåstårtan.
  • I bland har jag varit sur på er och ni på mig, säger närpolischef Helena Sundberg och sneglar på Sven Berg.

På torsdag är det sista dagen polisstationen i Edsbyn är öppen. Nu börjar snart en ny polisiär ordning gälla i Ovanåker. Under tisdagsförmiddagen samlades därför den nuvarande styrkan på stationen, liksom några som tidigare gått i pension för att ta avsked av sin arbetsplats och minnas.

Annons

Det vilade ett visst vemod över de församlade i lunchrummet på polisstationen i Edsbyn, trots en ståtlig smörgåstårta och glada skratt. Närpolischef Helena Sundberg hade samlat polisgänget för att för ett slags avsked av polisstationen i Byn.

På torsdag är det nämligen sista dagen receptionen vid polisstationen i Edsbyn är öppen. Nu blir det en ny ordning vad gäller polisens närvaro i kommunen.

Edsbypoliserna Sven berg och Olle Eklund flyttas nu till Bollnäs och Erik Sandqvist tar en paus i arbetet. Förutom dessa tre deltog pensionärerna Ingrid Frid och Kent Borlid liksom Anna-Lena Högberg från Bollnäs som skött receptionen på Edsbystationen en dag i veckan.

- Jag har uppskattat att jobba med er och tycker om er jättemycket. Det har alltid varit högt i taket här och vi har haft roligt. I bland har jag varit sur på er och ni har varit sur på mig. Nu måste vi blicka framåt, sade Helena Sundberg och kikade på Sven Berg som kämpat för att stationen i Edsbyn skulle få vara kvar.

Med det här erfarna gänget runt kaffebordet kom snart allehanda minnen på tal. I det annars rätt så lugna Ovanåker har det genom åren nämligen varit både varit mord och rån som poliserna fått rycka ut på.

Det här med hur man lyckats transportera till brottsplatserna innan det blev allt vanligare med polisbilar är ett kapitel för sig.

- En gång åkte jag spark när jag skulle utreda ett inbrott, mindes Olle Eklund.

- Sven är ju känd för att cykla ikapp trimmade mopeder, påpekade Ingrid Frid.

 

Mer läsning

Annons