Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem har "glömt" ett marsvin och en hamster i Byn

/
  • Linn Lundqvist som är dotterdotter till Inga-Lill Johansson visar upp den upphittade hamstern.

Kanske någon tyckte att husdjuren skulle få lite semester och släppt ut dem i sommargrönskan. Eller var det någon som glömt sin hamster och sitt marsvin med flit i buskarna utanför ett hyreshus i centrala Edsbyn. Inga-Lill Johansson som hittade de små varelserna på tisdagskvällen undrar förstås vem som äger dem.

Annons

Inga-Lill Johansson som bor i ett av hyreshusen vid Bäckstigen.i centrala Edsbyn trodde knappt det var sant när hon på tisdagskvällen från sitt fönster såg hur en hamster utan tillsyn vankade runt på gräsmattan där utanför.

Hon gick ut för att undersöka saken närmare varpå hon även hittade ett marsvin. På gräsmattan finns en liten parkodling med blommor, buskar, damm och bänkar.

- Där i buskarna hade någon bäddat för djuren och lagt dit lite mat, berättar hon.

Någon ägare till de små djuren såg inte Inga-Lill Johansson till och hon upplevde att så här kan man inte lämna hamstrar och marsvin vind för våg varför hon kontaktade en dotter som kunde greja fram burar och fånga in djuren.

Några unga flickor sågs på platsen tidigare på dagen. Nu vill Inga-Lill Johansson gärna veta vem som äger djuren.

- Djurskyddet har semester, polisen säger de kan ta hand om dem men det blir avlivning och själv vill jag inte ha dem kvar, säger hon.

Mer läsning

Annons