Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd efterlyser tydligare roller

/
  • Björn Carlqvist som är vd för Bollnäs och Ovanåkers gemensamma bolag för va-driften, Helsinge vatten AB, anser att det finns gränsdragningsproblem mellan de olika aktörernas roller.

Från den första april i år handhas va-verksamheten i Bollnäs och Ovanåkers kommuner av det gemensamma bolaget Helsinge Vatten AB. Ett halvår efter starten ser dock bolagets vd Björn Carlqvist en hel del problem med de olika aktörernas roller och annat som påverkar Helsinge Vattens effektivitet.

Annons

Sedan i våras ansvarar Helsinge Vatten AB för produktion och distribution av vatten, rening av avlopp samt drift och underhåll av Bollnäs och Ovanåkers va-anläggningar.

Helsinge Vattens har nu vänt sig till Bollnäs (tekniska nämnden) och Ovanåkers kommuner med en hel del problem det nya bolaget dras med och som han anser ger de olika aktörerna en luddig roll som inte är bra för den effektivitet Helsinge Vatten bör ha.

Under torsdagens kommunstyrelsesammanträde i Ovanåker berättade han om problemen och hade även några förslag till lösningar där en lösning är en ny bolagsbildning.

Björn Carlqvists efterlysning om en lösning som ger tydligare roller och vem som ansvarar för vad togs emot positivt av kommunstyrelsen i Ovanåker. Något läge för beslut var det inte vid det här sammanträdet. Däremot tar man sig en funderare på saken.

 

 

 

Mer läsning

Annons