Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsel på Svenska Fönster

/

Svenska Fönster varslar sammanlagt 25 fastanställda på grund av arbetsbrist.

Annons

Beslutet om uppsägning togs av Svenska Fönsters ledningsgrupp i veckan, men funderingar om det har funnits en längre tid.

I dag, tisdag, fick de anställda ett slutgiltigt besked om att 25 fastanställda ska sägas upp. Henk Noback, vd på Svenska Fönster, uppger att de flesta har förstått att något ska hända och att medarbetarna har varit välinformerade.

En förhandling med GS-facket, Facket för Skogs-, trä- och grafisk bransch, pågår för att utreda vilka personer som kommer att sägas upp. Inom två dagar kommer ett sånt beslut att vara fattat.

När arbetarna får gå beror på vad GS-facket och Svenska Fönster kommer överens om samt hur lång uppsägningstid de anställda har, men de kommer att få stanna i åtminstone två månader till.

Byggbranschen i Sverige är överlag relativt svag i nuläget och Svenska Fönsters orderingång under våren har inte varit i nivå med det förväntade. En rad åtgärder, bland annat omflyttningar, har pågått på Svenska Fönster under våren för att kunna behålla personalen så länge det går.

- Företaget har gjort vad de kan, men nu har de kommit till vägs ände, säger Ove Söderberg, ombudsman på GS-facket.

Mer läsning

Annons