Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varg tog vår hund"

/
  • Jag känner mig bedrövad över det som har hänt, säger Ingemar Eriksson. Jag känner mig mycket ledsen och tom. Nu börjar saknaden komma efter Teddy, säger Birgitta Jansson.
  • Uppe på kullen kunde man med hjälp av spårhund lokalisera en väl synlig blodfläck och hundhår med blod. Det finns även vargspår.
  • Birgitta går där hon tror Teddy nosade omkring, när hunden blev upptäckt av vargen. Troligen har vargen knäckt hundens ryggrad och sedan burit i väg med den. Hunden hann inte skälla.
  • Ingemar tycker det borde vara skyddsjakt på vargar som kommer så här nära bebyggelsen.
  • Det här avtrycket hittade Birgitta vid kanten av kullen. Hon tror vargen har tagit fart för att komma upp.
  • – Det ska absolut vara skyddsjakt på en varg som kommer så nära bebyggelse. Nu efter det som har hänt och man känner sig uppjagad har jag mer börjat luta åt varghatarhållet, säger Ingemar Eriksson.
  • Birgitta Jansson berättar att Teddy var en kär familjemedlem. Han följde henne och Ingemar vart de än gick.
  • Teddy var 11 år och kom från början från djurskyddet. Birgittas dotter tog först hand om hunden innan den för nio-tio år sedan kom till Birgitta och Ingemar. Teddy var en snäll och klok familjehund.

Birgitta Jansson och Ingemar Eriksson i Voxnabruk är i dag ledsna. De är säkra på sin sak. En varg tog deras lilla hund. Samma morgon som deras papillon Teddy försvann såg man varg på två ställen runt Voxnabruk, inte långt från deras hus.

Annons

– Jag tror Teddy rörde sig i kanten på vår gård och blev överrumplad av vargen. Vi hörde nämligen ingenting. Längre upp på kullen ovanför huset har man funnit en tydlig blodfläck och blodigt hundhår. Där uppe finns också vargspår, säger Birgitta Jansson.

Hon tror också att ett avtryck i kanten på kullen är ett vargspår.

– Det är ingen tvekan. Jag är 100-procentigt säker att det var en varg. När jag kom ut på morgonen såg jag spår i gången som måste vara varg, säger Ingemar Eriksson.

Besiktningsman Sture Nordlund utreder nu vad som kan ha hänt Teddy. I vinter har det bevisligen funnits en varg runt Voxnabruk och under den senaste tiden två.

Mer läsning

Annons