Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valvaka på Kygelvallen

/
  • Bror Fagerhov och Bertil Eriksson hade öppnat varsin surströmmingsburk. Besökarna droppade in under kvällen på Kygelvallen.
  • Bror Fagerhov och Tord Berbres underhöll med sång och musik. De framförde sångtexter av bland andra Calle Öst och Dan Andersson.
  • En mättad doft av surströmming spred sig i klubbstugan, dit Kristdemokraterna hade valt att förlägga sin valvaka i år.

Kristdemokraterna i Ovanåkers kommun valde i år att förlägga sin valvaka till Kygelvallen i Knåda, strax utanför Edsbyn. Ett 40-tal personer hade hittat dit i början av kvällen för att äta surströmming eller sill eller korv och äppelkaka till kaffet.

Annons

Bror Fagerhov och Tord Berbres underhöll med sång till dragspel och gitarr. De framförde bland annat Calle Östs Valvisa från 1930-talet.

– Jag tror alliansen vinner i riksdagsvalet. Jag tror på en borgerlig valseger i kommunvalet, sade Tord en stund innan valresultaten hade börjat strömma in.

Man följde valresultatet via tv. I kommunvalet 2006 fick Kristdemokraterna 10,8 procent av rösterna och gick därmed ned med ett mandat i kommunfullmäktige till fyra mandat.

–Ja, vi tappade ett mandat förra gången och det hoppas vi få igen i år, sade Bertil Eriksson.

Stämningen var också uppåt under valvakan. Många trodde på en framgång för partiet i kommunvalet.

– Det känns bra. Det har kommit in lite nya och yngre namn, som vi kan hoppas på, sade Bror Fagerhov.

Frågan efter förra årets politiska turbulens inom alliansen är vilka Kristdemokraterna kan tänka sig att samarbeta med inom kommunpolitiken?

– Vår målsättning är att ingå i en borgerlig majoritet, att alliansen ska uppstå när det gamla grollet har lagt sig, sade Bertil Eriksson.

Mer läsning

Annons