Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våld mot sju kan ge fängelse

Mannen åtalas för att ha angripit fyra pojkar och tre män. Själv erkänner Edsbybon bara en del av det han anklagas för och menar att de andra inte talar sanning.

Annons

På onsdagen ställdes sju brottsoffer mot Edsbybon i tingssalen i Söderhamn. Fyra är pojkar i högstadieåldern. De berättade att de angripits av mannen i 30-årsåldern i oktober i fjol, när de satt i trappan vid biblioteket i Edsbyn.

Pojkarna berättade att andra barn kastat äpplen på mannens fordon och att han kommit fram till dem och frågat vilka som kastat.

– Han sade att han skulle spöa upp oss allihop om vi inte sade vem det var. Vi blev chockade, berättade en av pojkarna inför rätten.

Enligt de fyra kompisarna slog mannen två av dem i ansiktet med handflatan, den tredje fick ett slag på benet medan mannen drog den fjärde nedför flera trappsteg. Edsbybon hävdade dock att han bara hade ruskat om pojkarna.

Några veckor senare blev mannen arg när en bil körde fram i närheten av hans hus. Föraren berättade att Edsbybon krossade sidorutan med en snöspade innan han hann backa därifrån. Han sade också att mannen stötte spaden i hans ansikte och att han dessutom fick knytnävsslag i ansiktet.

– Jag försökte skydda ansiktet och kura ihop mig, sade den misshandlade.

Edsbybon erkände att han orsakat skador på bilen och slagit föraren, men nekade till att ha slagit honom med spaden. Han ansåg att föraren provocerat honom, och berättade att familjen känt sig drabbad av buskörningar och trakasserier.

Mannen är även åtalad för stöld av 300 meter kopparkabel i maj i fjol. Dessutom åtalas han för övergrepp i rättssak för att ha tagit till våld mot den man som slog larm om stölden.

Åklagaren vill att mannen döms till fängelse, medan försvarsadvokaten anser det lämpligt med villkorlig dom och samhällstjänst.

Mer läsning

Annons