Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt Persmässa

/

Trots att vädrets makter inte var helt på arrangörernas sida blev det ändå tre välbesökta dagar då Persmässan och Volasdagen genomfördes vid Edsbyns hembygdsgård. Det har fungerat bra och vi är väldigt nöjda, summerade arrangörerna på söndagseftermiddagen.

Annons

Persmässan startade på fredagen. Med scenshow av bygdens egen musikaldrottning Nina Söderqvist. Nina lockade 1 500 betalande till hembygdsgården.

På lördagen var det dags för årets idolvinnare Kevin Borg att inta scenen på hembygdsgården. Och ungdomsidolen lockade ytterligare lite fler besökare. Nämligen 1 550 betalande.

- Det är siffror som vi är väldigt nöjda med, konstaterar Björn Mårtensson, ordförande i arrangerande hembygdsföreningen.

På söndagen var det dags för Volasdagen. Den inleddes med en veteranfordonsparad från Norra torget längs Långgatan fram till hembygdsgården. Som vanligt kantades Långgatan av många som ville titta på dessa gamla fordon. Veteranparaden innehöll fordon av alla de slag, traktorer, personbilar, mopeder, motorcyklar och lastbilar.

Veteranfordonen ställdes sedan upp till beskådade i Öjeparken för dem som ville titta närmare på rariteterna. I Öjeparken stod också några riktigt gamla motorer, en tändkulemotor och några andra stationära motorer, och puffade och gick.

Veteranfordonsparaden efterföljdes så av buföringsgässla. Då de engagerade i Volasdagen tillsammans med hästar, getter och kor, drog fram längs Centralgatan-Långgatan-Hembygdsgatan till hembygdsgården.

Vid hembygdsgården visades så allehanda gamla hantverk. Spelmanslaget underhöll från scenen och mankunde få prova på polskedans.

Givetvis var det också försäljning av hälsingespecialiteterna kolbullar och ostkaka.

- Det har varit tre fina arrangemang, som lockat bra med besökare trots vädret, konstaterar Björn Mårtensson.

- Och Volasdagen som vi arrangerat i över 40 år lockar fortfarande många besökare. Det är något av en återvändardag då utflyttade kommer tillbaka och träffar vänner och bekanta. Man kan väl säga det är trivsamma arrangemang för alla smaker och åldrar, framhåller Björn Mårtensson.

Mer läsning

Annons