Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttagningstävling i Alfta till Skotar-SM

/
  • Jenny Andersson, Hallstahammar, Anna Andersson, Riddarhyttan och Madeleine Jakobsson, Kristinehamn deltog i uttagningstävlingen i Alfta.
  • Intresset för Skotar-SM är stort bland skogsmaskinförare. Vid uttagningstävlingen i Alfta under fredagen deltog 12 förare från olika platser i mellersta delen av landet.
  • Daniel Sörling från Mockfjärd lyfter på den femte och sista kubben som avslutning på sitt tävlingspass.

Under fredagen avgjordes en uttagningstävling i Alfta inför årets Skotar-SM i Piteå. På plats fanns 12 skogsmaskinförare från olika platser i mellersta delen av landet för att försöka kvalificera sig till en plats i den åtråvärda SM-finalen i Piteå.

Annons

Skotar-SM är en tävling för skogsmaskinförare som årligen arrangeras av SMF Skogsentreprenörerna. Årets SM avgörs i en final i samband med årets Noliamässa Jord & Skog vid Piteå havsbad 21-22 maj.

Innan det är dags för det stora avgörandet i Piteå så kvalificerar sig nu finalisterna genom att vinna någon av de elva uttagningstävlingar som genomförs på olika platser runt om i Sverige.

På fredagen genomfördes en av dessa uttagningstävlingar i Alfta där man höll till vid Skogstekniska maskinskolan som är medarrangör till Skotar-SM.

Bengt Larsson-Snygg från Arbrå och Björn Åslin, Hammarstrand, som höll i tävlingarna i Alfta kunde räkna in 12 tävlande som kom från så vitt skilda orter som Torsby, Hallstahammar och Ånge. Flera av de tävlande kom också från Skogstekniska maskinskolan i Alfta där de går en yrkeshögskoleutbildning till skogsmaskinförare. Det är fler och fler kvinnor som jobbar som skogsmaskinförare varför Skotar-SM också har en damklass. Tre av deltagarna i fredagens tävling var kvinnor varav den ena, Jenny Andersson från Hallstahammar tagit hem slutsegern i klassen två år i rad.

Tävlingen som genomförs på tid går till så att 21 stockar som ligger utplacerade efter en kort vägsträcka ska lastas på en i taget. Som avslutning ska föraren placera fem kubbar på varandra.

Slutresultatet för uttagningstävlingen i Alfta blev att David Nilsson, Torsby samt Jenny Andersson, Hallstahammar och Anna Andersson, Riddarhyttan, går vidare till finalen i Piteå.

Mer läsning

Annons