Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmaningar för närradion 2013

/
  • – Jag tror många lyssnar på närradion. Vi har våra trogna lyssnare, men utbudet behöver breddas. Vi jobbar nu för det, säger Bertil Eriksson.

Edsbyns närradio står inför flera utmaningar under detta år 2013. Närradioföreningen har fått erbjudande om att köpa en del av sändarutrustningen och man behöver skaffa ett nytt mixerbord. Dessutom är det inte självklart att man får det årliga bidraget från kommunen.

Annons

– Ekonomin är onekligen en knäckfråga. Men jag ser också stora möjligheter med närradion framöver. Vi måste även satsa för att kunna bredda och utöka närradion, säger föreningens ordförande Bertil Eriksson.

Det var i höstas som farhågor om närradions framtid väcktes, när ett av kommunens sparförslag blev kända om att dra in bidraget till närradion på 52 000 kronor.

Frågan var också uppe i kommunfullmäktige i december.

– Men inga beslut är tagna om vi ska få bidraget eller inte. Det är nu kommunstyrelsen som ska ta ställning till det. Jag kommer att skriva ett brev till kommunstyrelsen och begära att vi får bidraget 2013, som vi behöver mycket väl, säger Bertil Eriksson.

Från darub AB har närradioföreningen fått ett erbjudande att köpa en del av sändarutrustningen. Det skulle betyda en kostnad på 50 000 kronor nästa år. Närradioföreningen har tidigare hyrt utrustningen av darub AB, som dock vill avveckla denna del av sin verksamhet.

Bertil Eriksson beskriver att man har fått hyran för utrustningen tillsammans med kostnaderna för ström, frekvensavgift och mastplats för ett och samma paketpris.

Mixerbordet har närradion haft i cirka 15 år och det har börjat bli slitet. Ett nytt skulle kosta max 20 000 kronor.

Samtidigt satsar närradion på utökade sändningar tack vare att man både har en tekniker och praktikant på plats under vardagar. Man har börjat köra önskelåtar två timmar på eftermiddagarna.

Mer läsning

Annons