Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmaning i insamling

/
  • Enar Gesslin, Torulf Andersson, Daniel Edvardsson och Jonathan Lennartsson har alla deltagit i insamlingen till Afrikas horn.
  • Daniel Edvardsson, som kom med idén om en insamling, visar här upp det fina diplomet som kommer från Läkare utan gränser med ett varm tack för den skänkta gåvan.
  • Fem-sexan vid Viksjöfors skola är samlad tillsammans med sin lärare Torulf Andersson. Nu utmanar skolan andra skolor att samla in pengar till Afrikas horn.

Viksjöfors skola vill nu utmana andra skolor att samla in pengar till de svältande på Afrikas horn. Skolan har samlat in 1 813 kronor, som sedan har skickats till Läkare utan gränser.

Annons

Allt började med att Daniel Edvardsson i årskurs sex kom fram till att skolan borde göra något för att stödja det katastrofdrabbade Afrikas horn.

– Jag hade sett på nyheterna hur det var och tänkte att alla kunde ge 20 kronor var till Afrikas horn, säger Daniel Edvardsson.

Idén presenterades för kompisarna i sexan och femman och man började samla in pengar. Klassens lärare Torulf Andersson vände sig till sina kollegor och insamlingen spred sig.

I den första omgången satte man in 1 460 kronor och andra veckan kom det in några hundringar till, så det blev sammanlagt 1 813 kronor på två veckor.

– Jag tycker det blev ett bra insamlingsresultat. Skolan räknar 40 familjer, som har gett bidrag. Nu undrar vi om andra skolor är lika bra på att samla in pengar. All hjälp behövs ju, säger barnens lärare Torulf Andersson.

Mer läsning

Annons