Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för discgolf

/

Discgolfen är på G igen. Några eldsjälar i Viksjöfors IF Frisbee har byggt en discgolfbana vid Bäckområdet i Edsbyn och nu har sporten fått ett rejält uppsving. I lördags arrangerades klubbmästerskap.

Annons

- Det här är en perfekt sport. Nästan alla kan utöva den, man lär sig fort och det är socialt, säger Jens Jonsson, ordförande i klubben.

Det var i april som sex kompisar började anlägga en discgolfbana, eller frisbeegolfbana som det även kallas, vid Bäckområdet bakom Celsiushallen i Edsbyn. Nio hål, eller kassar, har placerats ut i området. Under sommaren har allt fler fått upp ögonen för den nya banan och i lördags arrangerades ett klubbmästerskap.

- Det är 41 personer anmälda. Det är jätteroligt, vi hade ingen aning om hur många som ville delta, säger Calle Dahlberg, som var med och arrangerade dagen.

Discgolf går ut på att kasta en disc i hålet på så få kast som möjligt. Nybörjare kan nöja sig med att spela med en disc medan de som spelat längre brukar köpa på sig flera. Calle Dahlberg tar fram sin väska och visar en färgglad blandning med discar. De fyller olika funktioner, vissa går långt, andra kort, några till höger och andra till vänster.

Grabbarna är glada men förvånade över vilket uppsving discgolfen fått i Edsbyn. Några spelare kommer från andra orter och tar bussen till Edsbyn för att spela.

- Kommunen var glada vi ville använda området till något vettigt och gymnastiklärarna på Celsiusskolan vill visa eleverna sporten. Det är jätteroligt att discgolfen är på uppsving i Edsbyn, säger Calle Dahlberg.

Mer läsning

Annons