Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppesittarkväll i närradion

/
  • Johan Falk, Axel Lind och Josef Lindberg leder närradions uppesittarkväll in på småtimmarna. Jonas Persson, som saknas på bilden, är också med i sändningen.

Sketcher, knäppa tävlingar och julpyssel med pysselexpert – det är något av vad den som lyssnar på Edsbyns närradio kvällen före julafton kan vänta sig. Då blir det nämligen uppesittarkväll för fjärde året.
– Vi gör det enbart för att vi tycker det är så kul, säger Johan Falk.

Annons

Egentligen har det ju funnits en uppesittarkväll i närradion redan tidigare, ända sedan början av 80-talet.

– Det är Harley Sarne och Bertil Eriksson som håller i det. Men de sänder bara så sent som de orkar så det brukade sluta vid tiotiden, berättar Axel Lind.

Och samtidigt gick Axel, Johan och deras kompisar Josef Lindberg och Jonas Persson omkring med en massa idéer som de skulle vilja testa.

De bestämde sig för att fråga om de inte kunde få ta över när de andra programledarna gick hem. Och de fick de. I år blir det fjärde året som kompisgänget har uppesittarkväll. Varje år bjuder de på förinspelade sketcher, olika tävlingar och gäster i programmet.

– Och så gör vi väl ett försök att vara lite småroliga, säger Axel.

Nytt för i år är att de bjudit in en "pysselexpert" som ska julpyssla med dem i studion. I sketcherna har de också utökat med nya karaktärer – varav en redan är aktiv på nätet.

– Vi har med en kille som heter Trum-Leffe. Och så har vi lagt ut några av hans trumsolon på nätet, i vår Facebook-grupp, i förväg så att folk får rösta fram det bästa solot.

Hur många som lyssnar på uppesittarkvällen vet de inte.

– Förra året gjorde vi ett test för att se hur långt bort sändningarna gick, så vi bad folk ringa in och säga var de satt och lyssnade. Men vi kom bara till Åsen! Men året innan vet vi att det var folk i Bollnäs som hörde, säger Johan.

Mer läsning

Annons