Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdukad buffé för centern

/
  • Björn Mårtensson och Hans Jonsson följde sammanräkningen i årets val via storbilds-tv i Ladan i Ovanåkers kyrkby.
  • Centerpartiet och Centerpartiet hade bjudit in medlemmar och sympatisörer till valvaka, som inleddes med god mat.
  • Gun-Marie Swessar plockar bland alla godsaker på det framdukade buffé-bordet.

Centerpartiet och Centerkvinnorna i Ovanåkers kommun hade sin valvaka i Ladan i Ovanåkers kyrkby på söndagskvällen. En buffé med god mat som waldorfsallad, röror med kyckling och curry, lax, pepparrot och dill och cheesecake med plommon och blåbär stod framdukad.

Annons

Via en storbilds-tv kunde man följa röstsammanräkningen ute i landet. Man väntade också med stor spänning på resultatet i kommunvalet. Ett 40-tal personer hade samlats för att följa valvakan, umgås och äta en bit mat.

I valet 2006 fick Centerpartiet 36,1 procent av rösterna i kommunvalet och därmed 15 mandat i kommunfullmäktige. Enligt kommunalrådet Hans Jonsson, som fanns på plats, är Centerpartiets målsättning att ta något mandat till.

Tidigare kommunalrådet Björn Mårtensson fanns också på plats under valvakan. Björn Mårtensson konstaterade att under valrörelsen har politikerna varit ute och träffat väljare i både Edsbyn och Alfta. Han har mött positiva reaktioner både för alliansen på riks och för Centerpartiet i kommunvalet.

Däremot sprack den borgerliga kartellen i Ovanåkers kommun förra året, efter att Björn Mårtensson åkt fast för att ha kört onykter. Frågan är hur Centerpartiet ser på ett fortsatt samarbete med Kristdemokrater, Folkpartiet liberalerna och Moderater.

– Centerpartiet var jättetydligt i våras. Inom Centern i kommunen vill vi ha ett allianssamarbete med dessa partier, säger Björn Mårtensson.

Mer läsning

Annons