Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna börjar vänja sig med den nya ungdomsgården

/
  • Johan Hansson, Krille Mittjas och Gustav Eriksson är inte helt nöjd med den nya ungdomsgården men vänjer sig mer och mer.
  • Elina Nyegård och Jessica Jonsson går till ungdomsgården mest varje dag den är öppen. De brukar sitta vid datorerna, titta på teve och umgås med kompisar.
  • På scenen i Folkets Hem har den nya ungdomsgården sitt pingisbord. Här är det Johan Hansson och Teddlie Blom som spelar en match.
  • Skorna av gäller för besökarna på ungdomsgården.

I februari flyttades ungdomsgården i Edsbyn från lokaler i Celsiusskolan till samlingslokalen Folkets hem som man nu delar med en del andra aktiviteter. Från måndag till och med lördag söker sig mellan 25-40 dit varje dag för att träffas, fika, titta på film, spela pingis med mera. Vad tycker de om den nya ungdomsgården?

Annons

För ungdomsgårdens föreståndare Laila Kråik är flytten från källarplanet vid Celsiusskolan till Folkets Hem en bra satsning.

- Det är kanon, säger hon. Nu har vi kommit upp ur källaren och blivit synliga.

Enligt Laila Kråik har den nya ungdomsgården fått några nya besökare efter flytten.

- I Snitt är det någonstans mellan 25-40 ungdomar här och någon gång kanske 60, säger hon.

Data, pingis, biljard, teve, filmvisningar, fika, mackor och godis erbjuds ungdomarna. Men vad tycker då de själva om den nya ungdomsgården?

Jessica Jonsson och Elina Nyegård träffar vi vid några av datorerna. De söker sig till ungdomsgården i stort sett varje kväll. Förutom att sitta vid datorerna brukar de titta på teve och prata med kompisar.

- I början gillade jag inte den här lokalen så bra, men nu accepterar jag den bättre, säger Jessica.

Elina tycker att den nya ungdomsgården är okej.

Namnet på den nya ungdomsgården i Folkets Hem är Gården.

Mer läsning

Annons