Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar fixar sommaraktiviteter

/
  • Alby Bonsange, Johan Gustafsson, Dinah Karsbo och Edward Sigfridsson hör till det 100-talet ungdomar som fick sommarjobb via kommunen i år. Deras jobb är att ordna sommaraktiviteter åt ungdomar.
  • Här i Öjeparken i Edsbyn blir det kubbturnering för olika lag den 4 augusti. Deltagande lag anmäler sig via facebook.
  • Alby Bonsange, Johan Gustafsson, Dinah Karsbo och Edward Sigfridsson går alla på gymnasiet. De är alla sportintresserade Alby och Dinah spelar fotboll, Johan åker alpint och Edward spelar bandy.
  • Det är roligt att jobba i grupp. Man kan bolla idéer med varandra. Det är ett roligt gäng att jobba med, är några synpunkter i gruppen.

Kubbturnering, fotbollsturnering, musikcafé och utomhusbio i Edsbyn är nya sommaraktiviteter för ungdomar ordnade av ungdomar. Ett nytt gäng har denna vecka tagit plats i kommunhuset i Edsbyn för att under två veckor erbjuda olika arrangemang.

Annons

– Jag tror ungdomar vill ha något att göra under sommaren, säger Dinah Karsbo.

– Jag hoppas folk tar chansen om de har tid och möjlighet nu när det finns något att göra, säger Edward Sigfridsson.

17-åriga Dinah och 18-årige Edward har detta uppdrag som sommarjobb under tre veckor tillsammans med 19-årige Alby Bonsange och 18-årige Johan Gustafsson.

– Det är ett bra jobb. Det är roligt att kunna jobba tillsammans, säger Alby Bonsange.

– Det är roligare än jag hade väntat mig. Det är mer att göra än jag trodde, säger Johan Gustafsson.

Först ut blir det en kubbturnering i Öjeparken den 4 augusti. Senast på måndag den 3 augusti kan man anmäla sig och sitt lag via facebook.

Fotbollsturnering på Ön blir det den 8 augusti och där är sista anmälningsdag den 6 augusti via facebook eller sms.

Musikcafé med lokala musiker och fika på gårdstunet vid Panesgården blir det både den 9 augusti (eftermiddag) och den 11 augusti (kväll). Det är bra om man anmäler sig via facebook.

En klassiker i dessa sammanhang är utomhusbion vid hembygdsgården, hälsingegård Mårtes. Filmen där visas den 13 augusti.

– Utomhusbion är inte ett måste, men den är en tradition. I år visar vi Lejonkungen, säger Johan Gustafsson.

En nyhet med filmvisningen är att den sker senare på kvällen för att få så bra förhållanden som möjligt. Tidigare år har filmvisningen startat tidigare och då har det ibland varit svårt att se vad som händer på bioskärmen.

Ett annat uppdrag ungdomarna har är att representera Ovanåkers kommun vid målet, när Hälsingegårdsstafetten avgörs på lördag den 1 augusti. Där delar de ut bananer och information till deltagarna.

Mer läsning

Annons