Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på skadegörelsen

/
  • Lina Elofsson, Solina, känner sig stressad över stölderna och skadegörelsen.– Jag känner hela tiden en stress att jag måste in och kolla så att allt ser bra ut.

I februari i år startade Lina Elofsson drop in-solariet Solina i Edsbyn. Det tog bara några veckor, sedan skedde första stölden. Sedan dess har hon fått utstå flera stölder och skadegörelser.

Annons

Lina Elofsson hade i flera år funderat fram och tillbaka på att starta ett solarium med drop in. I februari i år tog hon tag i saken och öppnade Solina.

Tanken med solariet är att kunden inte ska behöva boka en tid, utan att vem som helst i princip när som helst, kan gå in och betala för att sola.

– Det bygger på att folk är ärliga och ordentliga, säger Lina.

Men bara några veckor efter att hon öppnade började saker att försvinna, och sedan februari har det stulits solglasögon, desinfektionsmedel, skohorn, toalettpapper, tvålpumpar, golvmattor, stolar och en stereo.

Någon eller några har också manipulerat med och brutit upp luckan på varuskåpen och stulit varor. En halväten hamburgare har tryckts ned i ett av elementen, snus har kastats på väggarna och läsk har hällts ut på golven.

– Vissa dagar har jag känt att jag inte fixar det här. Men jag måste ju köra vidare, det jag har satsat på Solina måste ju finansieras.

Lina har inte polisanmält händelserna än, men om det fortsätter kommer hon att göra det. Vem eller vilka som stjäl och förstör har hon ingen aning om.

– Men oavsett vad så gör det ont att bli bestulen.

Mer läsning

Annons