Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje Sportlovsloppet

/

Det tredje Sportlovsloppet arrangerades på onsdagen vid Kygelvallen, Knåda. Loppet vänder sig till barn mellan sex och tolv år och det fanns tre banor mellan en och två kilometer att välja på. I år var det 36 startande.

Annons

Redan 45 minuter innan start kunde barnen anmäla sig och få ut sina nummerlappar. Barn och vuxna samlades sedan på fältet strax väster om klubbstugan. Sture Hansson och Magnus Godin hade på morgonen varit ute och fixat till den isiga snön, rivit upp snön så det skulle vara bra spår.

Prick klockan tio gick starten och barnen drog iväg. Några åkte en kilometer, några en och en halv och några två kilometer. En del av barnen har gått i den skidskola som Edsbyns skidklubb har ordnat fyra gånger under februari månad. Mottot har varit att vara ute och ha kul.

Därför har det varit mer lek på skidor än skidteknik och man har varit mycket vid skidlekplatsen vid Kygelvallen.

– Skidskolan har gått jättebra. Det känns att den har varit uppskattad av barn och föräldrar. Barnen har varit mellan tre och tolv år och de har varit uppdelade i tre grupper, säger Linda Hasselqvist som tillsammans med Magnus Elfving även höll i Sportlovsloppet.

De hade hjälp ytterligare några vuxna från Edsbyns skidklubb, som även stod som arrangör för loppet. Ute i spåret fanns en kontroll, där barnen fick varm saft och när de väl hade kommit i mål väntade grillad korv och Festis. Alla skidåkare fick även ett diplom efter avslutat lopp.

Anna Östergårds tillhörde de yngsta åkarna och hon var en tapper kämpe, som valde ett av de längsta spåren.

– Jag har ont i händerna och handlederna. Och det killar i ena foten, sade Anna efter fullbordat lopp.

Anna stannade till och hann även dricka varm saft under loppet. I mål väntade mamma Berit och brorsan Axel, som även han åkte Sportlovsloppet. Sedan gick de och grillade korv.

Mer läsning

Annons