Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre björnar hittills för bröderna Sundell

/

Bröderna David och Mikael Sundell från Långhed, Alfta, har sedan björnjaktsstarten i fredags skjutit tre björnar. För bröderna som har deltagit i flera björnjakter under tidigare år utan jaktlycka är det här förstås väldigt roligt.

Annons

Nu kan inte pappa Astor längre ståta med att vara ensam björnskytt i familjen Sundell i Långhed. Sedan björnjaktsstarten i fredags har nämligen sönerna David och Mikael lyckats med att skjuta tre stycken redan under årets jakt och fler kan det bli innan kvoten är fylld.

Som under tidigare år har det i år kommit ett gäng hängivna björnjägare från olika delar av landet till Sundells i Långhed för att jaga björn.

- Vi har ju jagat björn på andra ställen i landet men vi har aldrig varit med om att det är så gott björn som det är här, säger viltbiologen P A Åhlén från Umeå.

P A Åhlén och jaktkompisen och filmaren Mikael Tham har därför bråttom ut i skogen igen efter en matpaus hemma hos Sundells. De tänker nog stanna i bygden så länge det finns björnar kvar att skjuta av årets tilldelning.

Men så här långt är det bara David och Mikael Sundell som fått skjuta björn. På måndagen blev dock Mikael tvungen att återvända till sitt arbete i Uppsala.

Mikael sköt sin björn på 78 kilo i Galvsbo redan i fredags. De andra två sköt David under söndag och måndag. Den största på 128 kilo sköt han i Morabo.

 

 

Mer läsning

Annons