Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikproblem vid Celsius

/
  • På området mellan Celsiushallen och hälsocentralen i Edsbyn finns nu mer en vändplan och avstigningsplats för skolbussarna. De som skjutsar barnen i egen bil ska inte lämna av barnen här utan efter Gyllenvägen.
  • Efter Gyllenvägen bakom Folkets Hem ska barn som blir skjutsade av föräldrar lämnas av. Härifrån går gångväg till skolan.
  • Coop Konsums parkering i centrala Edsbyn nyttjas gärna av människor som besöker Röda Kvarn eller pingstkyrkan. Kunder hos Konsum får därför i bära sina kassar längre ibland vilket kanske är så lätt om man är gammal eller har svårt att gå.

Det har klagats på trafiksituationen vi Celsiuskolan på mornarna då både bussar och skjutsande föräldrar ska lämna av sina barn där, Kommunens mening är dock att bussar och bilar som lämnar barn ska göra det på olika ställen.

Annons

För ett antal år sedan släppte både skolbussar och skjutsande föräldrar av barnen vid Gyllenvägen bakom Folkets Hem. Det här insåg man på kommunen var en allt för bökig och farlig lösning. Det fick till resultat att en ny vändplats och avlämningsplats för bussar byggdes bakom Celsiushallen. Föräldrarna som skjutsar ska däremot fortsätta lämna barnen vid Gyllenvägen.

– Det har inte fungerat. Föräldrar som skjutsar i bil gör nu som bussarna och åker till Celsiushallen och lämnar av sina barn. Det här får till följd att bilarna hindrar både bussar och varutransporter som ska till skolans kök, säger Leif Elvsén som är exploateringsingenjör på Ovanåkers kommun.

– Elever som får bilskjuts till skolan ska lämnas av på Gyllenvägen mellan vändplanen och Folkets Hem. Därifrån finns det säkra gångvägar till skolan.

Kommunen har nu också gjort en folder om vad som gäller angående avlämning av barn och parkeringar i Celsiusområdet.

Även vid Coop Konsums parkering i Edsbyn blir det ibland problem som har upprört en del kunder. Vid filmföreställningar på Röda Kvarn eller arrangemang i pingstkyrkan väljer besökarna den allra närmaste parkeringen, Coop Konsums parkering.

Mer läsning

Annons