Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony långvandrar

/
  • Jag möts bara av positiva reaktioner. Folk ser att jag är ute och vandrar. Jag möts av medmänsklighet och människor är väldigt hjälpsamma, säger Tony Lehrberg som även hunnit gå Siljan runt under denna vårs långvandring.
  • Jag har fått se så mycket när jag har varit ute och vandrat i omgångar. Det som fattas är Norrland. Men det får jag hoppa över. Den här vandringen ska vara ett avslut. Kroppen tar stryk, särskilt när det är riktigt kallt ute. Detta kan vara sista varvet, säger Tony Lehrberg.
  • Tony Lehrberg har fått tipset att dricka bäckvatten. Han tar en klunk ur den medhavda plastflaskan. Du blir skärpt av vattnet, säger han.
  • Jag kan gå fyra-fem mil på en dag. Men jag vill ta det lugnt. Ibland kan jag lika bra stanna till och inte gå så långt och nöja mig med en mil eller två, säger Tony Lehrberg.

Tony Lehrberg, 52 år, från Hällekis ger sig då och då ut på långvandring. Han sover under bar himmel och värmer sitt morgonkaffe över öppen eld i den lilla medhavda kaffekannan. Snuset är drivmedlet som för honom framåt. När det blir långtråkigt på vandringen sjunger han en stump eller drar en rolig historia för sig själv.

Annons

Häromdagen passerade Tony Edsbyn och Alfta på sin vandring norrut. Den 4 april startade han sin vandring hemifrån Hällekis vid foten av Kinnekulle. Han räknar med att vara borta två månader och målet denna gång är att komma till trakterna av Kramfors. Han uppskattar då att ha gått 50-60 mil.

Men det är inte första gången han är ute på långvandring. Förra året gick han kanske sammanlagt 300 mil.

Under en paus vid Voxna älv berättar Tony att han är långtidssjukskriven. Han blev utbränd. Han har jobbat både med att reparera bilar på verkstad och med att vårda människor inom den kommunala omsorgen.

Mer läsning

Annons