Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer med landsbygdskafé

/
  • Emma Sundin, 15 år, Josefine Lind, 14 år, Elvira Svärd, 13 år, och Therese Lind, 14 år, kommer att ha kaféet öppet fram till skolstarten den 25 augusti.
  • Tjejerna kombinerar kaféet med en loppisdel i den gamla brödstugan.

Hässja ligger cirka sju kilometer utanför Alfta, på vägen mot Galven. Att öppna kafé och loppis där är kanske inte en självklar idé, men för Emma Sundin, Elvira Svärd och tvillingarna Josefine och Therese Lind har det gått bättre än väntat.

Annons

Fikamöjligheterna i Ovanåkers kommun har fått sig en rejäl skjuts i Ovanåkers kommun i sommar, och de finns både här och där. I drygt en vecka har tjejerna nu haft det kombinerade kaféet och loppisen igång, inhyst i en gammal brödstuga på gården där Josefine och Therese Linds familj bor.

– Vi tänkte inte att vi skulle tjäna något på det här, utan att det var en rolig grej. Att det skulle komma kanske ett besök i veckan. Men vi har tre om dagen, säger Emma Sundin, som med sina 15 år är äldst i gruppen.

Schemat för tjejerna innebär kraftiga begränsningar för deras sommarlov. Öppettiderna varierar, men det är alltid öppet mellan 13 och 18 på vardagarna, även om de ibland öppnar tidigare och stänger senare. Faller andan på kan de ha öppet någon helgdag också.

– Det bästa är att man får träffa mycket folk. Det sämsta skulle vara om det inte blev en enda gäst någon dag, men det har inte hänt än, säger Elvira Svärd.

Mer läsning

Annons