Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio minuter för Haiti vid Voxnadalens gymnasium

/
  • Läraren Håkan Christoffersson, gitarr, samt eleverna Jens Pettersson, saxofon, och Richard Follstedt, trummor, bjöd på några låtar från gymnasiets scen.
  • Den duktige och självlärde breakdansaren Dennis Olsson hade man lånat in från Celsiusskolan.
  • Tyko Berglund Ager är ordförande för den aktiva FN-gruppen på Voxnadalens gymnasium. Gruppen stöder hjälpprojekt i Etiopien och Armenien.

Annons

Under fredagen samlade eleverna på FN-skolan Voxnadalens gymasium in pengar till katastrofdrabbade Haiti. Initiativet kommer från FN-förbundet som kontaktat gymnasiets aktiva FN-grupp som givetvis nappade på idén. För att väcka uppmärksamhet anordnade man en tio minuter lång samling för eleverna i skolans kafeteria/arena där man hann med ett program som innehöll sång, musik, diktläsning och en presentation av FN-gruppen.

- Vi frågade rektorn om vi kunde göra en samling och vi fick tio minuter, berättar Tyko Berglund Ager som är ordförande i gruppen.

Skolans FN-grupps arbete är i vanliga fall inriktad på hjälp till minoffer i Armenien och fria måltider på en skola i Etiopien.

Hur mycket pengar gymnasieeleverna fick ihop under fredagens insamling visar sig först på måndag. Vid tidigare insamlingar och sådana här arrangemang har man brukat få in ungefär 2 000 kronor enligt Tyko Berglund Ager.

Mer läsning

Annons