Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tellus heter Alftas nya förskola

/

Tomtebo förskola i Alfta finns inte längre. Förskolan där har nämligen flyttat till den låga byggnaden och heter numera Tellus förskola. Passande då flera av förskolans 22 barn kommer från olika länder på planeten Tellus.

Annons

Flytten av förskolan från den kommunägda stora villan Tomtebo intill Voxnan i Alfta har varit på gång i flera år. Fastigheten är till salu och hemtjänsten som även de tidigare hade lokaler i Tomtebo flyttades upp till Sunnangården för några år sedan.

- Att vi blev kvar i Tomtebo berodde på att det kom många barn kring år 2005, säger Majsan Borgenfalk och Stina Wedin som jobbar som förskollärare.

I november skedde flytten i alla fall till den låga byggnaden bakom Alftaskolan, en byggnad som längre tillbaka hyste skolans lågstadium. Nu finns fritids och förskolan Tellus i varsin ände av byggnaden.

- Vi kunde ju inte heta Tomtebo förskola längre när vi hade flyttat från Tomtebo så det blev Tellus. Tidigare finns ju Solen och Kometen vid fritids och så passar de bra då vi har en del barn från andra länder här.

Förskolan har 22 barn mellan ett och fem år och fyra anställda.

- Vi har fått varit med i planeringen och är väldigt nöjda med lokalerna och de lösningar som man gjort här. Vi har också fått ett bra och inhägnat område på skolgården här utanför, berättar lärarna.

Under tisdagseftermiddagen var det öppet hus för föräldrar och politiker. Något av en invigning då alla som kom dit bjöds på tårta.

Mer läsning

Annons