Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikcollege invigt i Edsbyn och Bollnäs

/
  • Även niorna i Edsbyn och Alfta fick möjlighet att delta under invigningsdagen, då man hade chansen att närmare få information om Teknikcollege och gå runt till olika företag och företagare. Det serverades varm korv med bröd till alla och det ordnades en tipsrunda.
  • Svenska fönster var ett av de företag som fanns på plats under Mini-mässan i och ute vid Voxnadalens gymnasium. Besökarna kunde se nya fönster, fråga hur det är att jobba vid och få närmare information om företaget.
  • Jennifer Jonsson och Amanda Björklund var några av gymnasiets elever som presenterade sina UF-företag, här UF med smak. Skolan är även diplomerad när det gäller ekonomiutbildningen, så tjejerna blir gymnasieekonomer när de går ut i vår.
  • Projektledare David Norman för Teknikcollege Hälsingland och ordförande för gymnasie- och utbildningsnämnden Åke Ahl hann samtala en stund ute på skolgården, där det också bjöds på aktiviteter, innan invigningen.
  • Elevrådets ordförande Kim Fredlund och biträdande rektor Agneta Persson vecklade ut flaggan till en trumpetfanfar.
  • Teknikcollege prisades i talen och det kom fram att satsningen är ett sätt att möta minskat elevunderlag och önskemålen från näringslivet att vara med och forma attraktiva utbildningar som i slutänden kan ge jobb. På bilden kommunalrådet Yoomi Renström, rektor Christer Andersson, skolchef Solveig Landar och Anders Unogård, ordförande för lokala styrgruppen Teknikcollege Bollnäs-Ovanåker.
  • Många deltagare hade samlats nedanför gymnasiets balkong till invigning av Teknikcollege.

På torsdagen invigdes lokala Teknikcollege i både Edsbyn och Bollnäs med invigningsceremonier och minimässor med företag och UF-företag i både Voxnadalens gymnasium och Torsbergsgymnasiet.

Annons

Det var snubblande nära att Teknikcollege hade etablerats i Edsbyn och Bollnäs redan förra året. Men Bollnäs ville först slopa sitt industriprogram, men ändrade sig sedan och då kunde arbetet fortsätta med att få programmen certifierade. Man har jobbat med Teknikcollege Hälsingland sedan 2008.

Teknikcollege är enkelt uttryckt en kvalitetsstämpel och en samarbetsform mellan skola och företag. Det är Industrirådet som ansvarar för certifieringen. Teknikcollege finns utspridda runtom i landet från Trelleborg i söder till Piteå och Luleå i norr.

På tur står nu gymnasieskolor i Gästrikland med att bli certifierade.

Läs mer om Teknikcollege i fredagens (27/1) Ljusnan.

Mer läsning

Annons