Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Stenberg öppnar en vintagebutik i Edsbyn: "Alla har rätt till en personlig stil"

/

Till våren får Edsbyn en tvättäkta vintagebutik. Olivia och Amanda Stenberg kommer att sälja utvalda seconhandkläder på Hembygdsgatan.
– Vi vill att befolkningen ska våga vara alternativa.

Annons

Idén föddes för två år sedan. Systrarna Oliva och Amanda Stenberg flyttade från större städer hem till Edsbyn. Men de tyckte att någonting saknades – ett alternativt klädutbud.

Läs också: Edsbyns Hotell har fått nya ägare: "Vi vill skapa en mötesplats för hela befolkningen"

– Vi tyckte att det var svårt att hålla den stilmässiga inspirationen uppe. Det flesta plagg som säljs häromkring är massproducerade och vi kände att det saknades ett alternativ, berättar Olivia Stenberg.

Men nu har idén blivit verklighet. I slutet på maj slår den fysiska butiken upp portarna, vilken kommer att ligga i samma byggnad som Oktober Nr 9 – systrarnas gemensamma hårsalong. De kommer också att starta en webbaserad butik.

Fokus landar på både herr och damkläder. I slutet på februari åker Amanda och Olivia till London för att handla upp ett lager i olika secondhand-affärer.

– Begagnade kläder finns ju överallt, men ibland kan det bli ganska rörigt att försöka hitta kläder på exempelvis Erikshjälpen. Vi kommer att handplocka utbudet, berättar Olivia Stenberg.

Hon är medveten om att konceptet är smalt i en liten by som Edsbyn. Men Olivia tror ändå att allt fler vill handla vintage.

Läs också: Trafikverkets skyltmiss – lilla byn Kammahav blev vägmetropol: "Det ska kompletteras"

– Det är betydligt mer miljövänligt, sedan tror jag att många här skulle vilja hitta en mer personlig stil men inte riktigt vågar. Nu hjälper vi folk på traven.

Läs mer: Efter rivningen: Peresvändan i Edsbyn tänkbar plats för nya gruppboendet

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons