Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverker håller på traditionen

/
  • FOTO: KLAS-GÖRAN SANNERMANDet nya året 2010 firades med ett fyrverkeri som syntes över hela Edsbyn med omgivningar.
  • Det känns också roligt att så många ställer upp och går upp till klockstapeln i Edsbyn varje nyårsafton. Man går även upp och skålar in det nya året där, säger Sverker Nilsson.

På nyårsaftonen var det 20:e gången som Sverker Nilsson läste Helge Johanssons vackra dikt "I vår vackra dal", som beskriver Voxnadalen, vid S:t Olofs kapell i Edsbyn. År efter år har han troget ställt upp och blivit något av Edsbyns Jan Malmsjö, som är den som numera läser Tennysons klassiska dikt ”Nyårsklockan" på Skansen.

Annons

– Det är samma tradition som vanligt, som grevinnan och betjänten. Jag tycker det var fler besökare i år än i fjol som hade gått upp till Nirsjonsbacken. Det är roligt att det också numera är många ungdomar som söker sig dit, säger Sverker Nilsson.

Det var i år 22:a året som det traditionella nyårsfirandet hölls vid klockstapeln i Edsbyn med diktläsning, klockringning och fyrverkeri.

Vad ger det dig att stå där uppe vid S:t Olof varje nyårsnatt och läsa "I vår vackra dal"?

– Det ger mig ett lugn och en ro och en tillfredsställelse. Jag har läst dikten 20 gånger, så jag är väl i samma klass nu som Jarl Kulle som läste "Nyårsklockan" på Skansen i många år.

Mer läsning

Annons