Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängom i Forsparken

/
  • Det blir en svängom i den gröna sköna Forsparken för delar av SPF:s särskilda danskommitté, som ordnar dans i Forsparken i sommar.
  • Redan är fyra danskvällar avverkade i danspaviljongen, som syns till vänster i bild. Över 100 personer kom till dansen när Löpsjötorparn spelade.

Två par tar en svängom i den gröna och sköna Forsparken i Alfta. Under sommaren satsar SPF på nio danskväller med mogen dans i en av parkens danspaviljonger. På lördag den 10 juli gästas parken av Leif-Tommys. Det kommer danssugna från både Gästrikland och Dalarna för att dansa.

Annons

Det berättar delar av SPF:s särskilda danskommitté Herbert Lindqvist, Ingrid Lantz, Inga Lingvall, Anna-Greta Larsson och Hans-Olof Jonsson.

Efter åtta års uppehåll återupptog SPF traditionen med mogen dans i Forsparken förra sommaren. Det blev en lyckad satsning, så därför fortsätter man i år och hoppas på danspubliken så man kan fortsätta även nästa sommar.

Eftersom dansbanan går ut över Voxna älvs vatten, så kan man senare i sommar se månen lysa över vattenytan från danspaviljongen. Det brukar också vara en härlig stämning på dansbanan, när man bjuder in till dans.

Dansgolvet får också beröm. Det är ett bra dansgolv, som det går fint att sväva ut på.

Det är också uppskattat att få komma till en gammal folkpark, som har bevarat sin gamla prägel. För många besökare blir det en nostalgitripp.

Följande dansband är inbokade i sommar Mittbandet (17/7), Thor Björns (24/7), X-ons (31/7) och Junix (7/8). Under danskvällarna håller man även den gamla fina serveringen öppen.

Mer läsning

Annons