Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentbal och julbord på Voxna herrgård igen

/
  • Efter några stillsamma år börjar det hända saker på Voxna herrgård igen. Det nya ägarparet Lars Sveding och Johanna Slettvoll är nu på väg att starta upp verksamhet där igen med både studentbal och julbod bland annat.
  • Efter några stillsamma år börjar det hända saker på Voxna herrgård igen. Det nya ägarparet Lars Sveding och Johanna Slettvoll är nu på väg att starta upp verksamhet där igen med både studentbal och julbod bland annat.
  • Voxna herrgårds nya ägare Johanna Slettvoll och Lars Sveding med lilla Saga Elise har tagit sig några minuters paus för att bli fotograferade. Redan börjar förfrågningarna komma på fester och arrangemang.
  • De vackra rummen i Voxna herrgård är fyllda av inventarier som finns kvar där efter paret Rosén som var tidigare ägare.
  • Ett av rummen på nedervåningen i herrgården.
  • Den vackra interiören i Voxna herrgård är 1700-tal med kakelugnar i de flesta rum och här också ett bibliotek.
  • Plats finns för många gäster vid det här långbordet.
  • Både Johanna Slettvoll och Lars Sveding spelar piano. Lars är egentligen den duktigaste av de två eftersom han brukar får en del anbud att musicera vid en del arrangemang.

Nu lever Voxna herrgård upp igen efter några år i en mer stillsam tillvaro. Herrgårdens nya ägare Lars Sveding och Johanna Slettvoll utlovar både studentbal och julbord under året och redan nu har de öppnat för en del mindre arrangemang som födelsedagsfester och liknande.

Annons

Voxna herrgårds nya ägare Lars Sveding och Johanna Slettvoll är i startgroparna för att öppna upp herrgården för olika aktiviteter igen. När tidningen under torsdagen gjorde ett besök var folk från kommun där på inspektion samtidigt som ett företag på Mora var där och installerade det nya kassasystem som nu måste finnas i sådana här verksamheter.

- Vi ville komma bort från Stockholm för att slippa stressen, pustade Lars Sveding när han kom springande.

Än har inte det nya ägarparet flyttat upp till Voxna utan de bor kvar i en lägenhet i Stockholm och åker upp till herrgården när Lars är ledig från jobbet som flygstyrman. Paret har också fått en dotter sedan i somras, Saga Elise, som nu är sex månader.

- Jag jobbar fortfarande kvar till 100 procent hos SAS. Jag hade tidigare planer på att dra ned lite grand på arbetstiden men det blir en del investeringar som måste göras när man startar upp något sådant här. Så pengarna kan behövas, säger han.

- Vi hade en målsättning att komma igång till i julas men det blev inte så. Däremot hade vi julottekaffe här och då kom en hel del folk och många kontakter knöts.

Nu ska det i alla fall komma igång och de närmaste veckorna blir det ett par födelsedagskalas då ett par Voxnabor kommer att firas.

- Till nästa jul ska vi i alla fall ha julbord här. Sedan har de hört av sig från Voxnadalens gymnasium om att få ha studentbal här och Jussi Björling-sällskapet har också bokat in sig i samband med deras årliga arrangemang här i Voxna och det här ställer vi förstås upp på.

Voxnakocken Christoffer Karlstöm är redan anlitad och Lars Sveding har visionen att kunna arrangera olika temakvällar med föreläsningar kombinerade med enklare måltider. Då är det heller inte omöjligt att Lars Sveding sätter sig vid pianot och underhåller sina gäster för det händer nämligen ibland att han blir anlitad i olika sammanhang till det.

Nu fortsätter Lars och Johanna i de förra ägarnas, Lars och Birgitta Rosén, anda med att få fram den rätta 1700-tals interiören på herrgården.

- Vi har möblerat om en del. Elkablar- och knappar ska vi dölja. Innerdörrarna vid entrén ska bytas och så vidare. Sedan bävar jag för trädgården. Den bör ju se bra ut tills dess det blir studentbal här i juni, säger han.

Nu har de fått det stressigt i Voxna Lars Sveding och Johanna Slettvoll. Sånt är livet.

 

 

Mer läsning

Annons