Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor loppis ska hjälpa papperslösa flyktingbarnen

/
  • Lina Björklund är en av arrangörerna av en stor barnloppis i mars. En del av intäkterna ska gå till de papperslösa flyktingbarnen som föds på BB i Hudiksvall.

Har ni glömt de papperslösa flyktingbarnen vid BB i Hudiksvall? Det har inte Lina Björklund och hennes vänner. Nu ordnar de en loppis för att samla in mera resurser till att hjälpa mammorna och barnen.
– Vi släpper inte taget om det här, säger hon.

Annons

I slutet av mars ordnas en stor barnloppis i Missionskyrkan. Det brukar ske med jämna mellanrum – men i år är något annorlunda. Alla som lämnar in kläder till försäljning får välja var de vill donera 25 procent av vinsten: till det barnhem i Lettland som vanligtvis får hjälpen, eller till att bistå BB i Hudiksvall med att hjälpa de papperslösa flyktingar som föder barn där.

– Vi är jätteglada över att Emma Uddas, som arrangerar, låter oss vara med, säger Lina Björklund.

Ljusnan berättade i december om de papperslösa flyktingkvinnor som praktiskt taget tvingades lämna BB med sina nyfödda barn utan vare sig kläder eller pengar till resan hem – om inte personalen på BB själva hjälpte till. Det ledde till att Lina, Ellinor Palm och Jessica Rubensson började samla in kläder.

– Det har gått otroligt bra, de som har skänkt har verkligen varit generösa och lämnat proppfulla kassar. Men det här med barnkläder är ju säsongsbetonat och nu kan det behövas en del kompletteringar, tunnare mössor och så. Och till hösten är det dags för en ny laddning igen.

Pengarna som kommer in ska gå till just att komplettera klädpaketen och se till att BB alltid har allt de behöver för att hjälpa mammorna.

Loppisen går av stapeln 31 mars. Det är en barnloppis det handlar om – alltså ligger fokus på barnkläder, leksaker och andra barnprylar.

Mer läsning

Annons