Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium till Rigmor Törnberg

/
  • Rigmor Törnberg med checken är den första mottagaren av astma och allergiföreningens utmärkelse. Här är hon omgiven av Anette Torvidsson, Ingela Eklund och Maritha Sedvallsson från föreningen.

Det blev Rigmor Törnberg från Edsbyn som driver Celsiushallens café samt serveringen vid slalombacken i Edsbyn som fick ta emot Astma- och allergiföreningens nyinstiftade stipendium.

Annons

Astma- och allergiföreningen har instiftat en årlig allergiutmärkelse, bestående av ett diplom och en gratifikation. Utmärkelsen delas ut till en person eller ett företag som gjort en speciell insats för astmatiker eller allergiker i närområdet.

Bland flera nominerade valde föreningens styrelse att utmärkelsen skulle tillfalla Rigmor Törnberg som Celsiushallens café och serveringen vid slalombacken i Edsbyn.

I motiveringen till utmärkelsen kan man bland annat läsa att Rigmor Törnberg vid de verksamheter hon bedriver och där barn ofta vistats tagit bort jordnötter/nötter från försäljningen. Rigmor Törnberg tillagar också pommes frites i olika behållare vilket gör att allergiska barn kan äta dessa.

Mer läsning

Annons