Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium till Polengruppen

/
  • Polengruppen vid Alftaskolan har fått ett stipendium på 50 000 kronor från Olof Palmes minnesfond. Nästa höst reser gruppen till Polen för att bland annat besöka några av tyskarnas gamla dödsläger.
  • Pengarna kommer från Olof Palmes minnesfond.

Polengruppen vid Alftaskolan har fått ett stipendium på 50 000 kronor från Olof Palmes minnesfond. Gruppen fick stipendiet för sitt arbete kring tolerans och antirasism. Pengarna säkrar också den planerade resa gruppen tänker göra till Polen nästa höst.

Annons

– Tanken med resan till några av de tyska koncentrationslägren är att eleverna ska få se de historiska platserna i verkligheten. Vi i gruppen vill även vara med och motverka rasism och öka toleransen mellan olika människor, säger lärare Lena Hussein vid Alftaskolan.

Även hösten 2008 gjorde en grupp elever från Alftaskolan en resa till Polen och bland annat koncentrationslägren i Auschwitz och Birkenau. Man besökte även ett före detta judiskt ghetto i staden Kraków. Samma program är tänkt för hösten 2011. Totalt blir det fem dagar i Polen.

Polengruppen vid Alftaskolan räknar 20 elever från årskurs sju och tre vuxna. Under det gångna läsåret har eleverna tjänat ihop 80 000 kronor till sin resa. Med stipendiet är man alltså uppe i 130 000 kronor och den summan täcker gott och väl kostnaderna.

Mer läsning

Annons