Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendier till Engström och West

/
  • Den unge musikern Johannes West från Silfors, Alfta, får årets musikstipendium ur Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond.
  • Den framgångsrika fot- och skidorienteraren Josefine Engström från Alfta får årets idrottsstipendium.

Två Alftaungdomar, orienteraren Josefine Engström och musikern Johannes West, får årets stipendier på 15 000 kronor vardera ur Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond.

Annons

Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond för musik och idrott i Gävleborg har varje år sedan 2001 delat ut två stipendier fördelade på idrott och musik.

Syftet med stipendierna som är på 15 000 kronor vardera är att uppmuntra aktiva, ledare och andra som på olika sätt bidrar till att musik och idrott gagnas. Makarna Persson hade en önskan att stipendierna skulle delas ut i samband med dragspelsgalan i Alfta.

Till årets idrottsstipendiat har minnesfonden valt den duktiga fot- och skidorienteraren Josefine Engström, 23 år, som tävlar för Alfta Ösa OK. Under förra året tog Josefine Engström tre guld i Skido-SM och vann svenska Skido-cupen totalt. Hon representerade Sverige i Skido-VM i Japan i år där hon ingick i det stafettlag som tog VM-guld.

Musikstipendiet går till 17-årige blockflöjtisten och dragspelaren Johannes West från Silfors, Alfta. Johannes West har spelat dragspel sedan tio års ålder. Johannes West har under senare år bland annat medverkat Låtverkstan i Järvsö och i Gävleborgs ungdoms folkmusikband.

 

Mer läsning

Annons