Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan ordnar släktträff

/
  • – Dessa båda syskon Kerstin och Per är de enda personer som är födda där jag bor, Norstedts, som inte emigrerade till Amerika. Deras farföräldrar, fastrar och farbröder reste med Erskjansarna 1846 till Bishop Hill, säger Stefan Andersson.
  • Bilden är tagen i början av 1930-talet, då det ordnades ett kalas vid gården Norstedts i Alfta.
  • I USA hittade Stefan denna dödsnotis om en av sina släktingar.

Han söker och han finner släktingar i USA. Han har till exempel hittat en livs levande femmänning i Galva utanför Bishop Hill. Stefan Andersson i Alfta har släktforskning som ett av sina stora intressen. Nu planerar han dessutom för en större stäktträff i Ol-Andersgården den 26:e maj.

Annons

Han vill även starta en studiecirkel i höst om vad som hände med de släktingar som emigrerade till Amerika i mitten och slutet av 1800-talet och ättlingarna till dem. Gemensamt är att de härstammar från gården Norstedts i Alfta, varifrån Stefan själv kommer.

– Jag har under mina resor till USA fått fram uppgifter om våra släktingar där borta. Jag vill dela med mig av mina uppgifter och bjuder därför in till träff. Jag kommer att visa bilder och berätta vad jag har fått fram, säger Stefan Andersson.

Mer läsning

Annons