Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäms för ofredande

En 59-årig man från Ovanåkers kommun stäms för att under närmare ett par års tid ha ofredat sin före detta sambo. Efter det att paret separerat ska mannen frekvent vistats utanför kvinnans bostad, ringa på hennes dörr och frekvent ringa till henna trots att hon förklarat att hon inte ville ha någon kontakt med honom.

Annons

Mannen och kvinnan bodde tillsammans i Ovanåkers kommun från slutet av 1990-talet fram till slutet 2006. Då flyttade kvinnan till en ny lägenhet på annan ort i närheten av sin son och sonhustru. Sonen hjälpte henna att flytta en dag på 59-åringen var på arbetet.

När kvinnan var på plats ringde hon mannen som några dagar senare på ett överenskommet besök. Men det slutade i ett gräl. 59-åringen tog tag i hennes axlar och ruskade om henne, som han enligt kvinnan gjort tidigare, och knuffade sedan in henne i kylskåpet. Han hotade också att ta livet av sig själv.

Enligt kvinnans berättelse ringde mannen ett par gånger varje dag till en början sedan de separerat. Och tjatade om att hon skulle komma tillbaka till honom. Han fick också andra att ringa till kvinnan i samma ärende.

Från november då kvinnan flyttade fram till juni 2008 kom 59-åringen var och varannan vecka till kvinnans nya bostadsort och ringde på hennes dörr. Men hon öppnade inte.

Av förhör med kvinnans son och sonhustru framgår att 59-åringen var väldigt dominant mot kvinnan. Att han tryckte ner henne psykiskt. Dessutom ska kvinnan också berättat att mannen även utövat viss fysiskt våld och även tvingat sig på henne sexuellt.

Den 59-årige mannen förnekar brott.

Mer läsning

Annons