Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spretigt resultat för Ovanåker

I Ovanåkers kommun är det främst koncentrationssvårigheter och mobbning som påverkar elevernas psykiska hälsa negativt i årskurs nio. Även i årskurs sex dyker koncentrationssvårigheter upp liksom att problem påverkar vardagslivet. Det visar den gjorda undersökningen.

Annons

Barn- och utbildningschef Solveig Landar är försiktig i sina första kommentarer kring undersökningen. Hon hoppas att en träff i Gävle på onsdag med länets skolchefer, socialchefer och landstingets divisionschefer ska ge möjlighet att närmare diskutera resultatet från undersökningen.

Hon ska också närmare diskutera resultaten med sina rektorer. Just koncentrationssvårigheter verkar vara ett allmänt problem, som man måste ta tag i.

– Min första reaktion är att resultaten är spretiga och man kan undra hur de kan vara så olika. I Alfta är till exempel alkoholbruket högt, men i Edsbyn lågt bland niorna, enligt undersökningen, säger Solveig Landar.

För Alftaskolan redovisas speciellt mobbning som ett problem som påverkar elevernas psykiska hälsa.

– Det är tufft för våra barn och ungdomar och det här är något som vi måste jobba med på olika sätt. Varje skola har också sina handlingsplaner mot mobbning. Men man ska inte tro att det inte förekommer mobbning. Det är något vi alltid ska vara vaksamma över. Jag litar på mina rektorer att de tar ansvar för det.

Mer läsning

Annons