Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarutställning på Galleri Nordlöf i Edsbyn

/
  • På torsdag öppnar Leif och Elisabeth Nordlöf sin sommarutställning på Galleri Nordlöf i Ämnebo strax utanför Edsbyn.
  • På torsdag öppnar Leif och Elisabeth Nordlöf sin sommarutställning på Galleri Nordlöf i Ämnebo strax utanför Edsbyn.
  • Av det gamla uthuset intill bostadshuset i Ämnebo har Leif och Elisabeth gjort ett mysigt litet galleri där de sommartid visar sina alster.
  • Ett av Elisabeth Nordlöfs nyckelskåp.
  • Leif Nordlöf visar ett par av sina trähusmodeller på utställningen. Förlagan till det här huset hittade han i Viksjöfors.
  • Skålen, livets kärl, återkommer i Leif Nordlöfs måleri.
  • Hälsingeskåp kallar Elisabeth Nordlöf det här lilla väggskåpet.

På torsdag öppnar Leif och Elisabeth Nordlöf sin sommarutställning i det egna galleriet, Galleri Nordlöf, som ligger i anslutning till bostaden i Ämnebo, Edsbyn. Förra sommaren hade de ett snitt av 100 besök i veckan och hoppas förstås på samma gensvar även i år.

Annons

Förra året ställde Edsbykonstnärerna Leif och Elisabeth Nordlöf i ordning en gallerilokal i det uthus som finns i anslutning till bostadshuset i Ämnebo, Edsbyn. Tre veckor hann de ha galleriet öppet förra sommaren och kunde då räkna in 300 besökare. I år kan de nu öppna tidigare och hoppas att intresset håller i sig även detta år.

Målaren, tecknaren och skulptören Leif Nordlöf behöver säkert ingen närmare presentation efter alla utställningar där han visat upp sina alster.

Hans fru Elisabeth Nordlöf är möbelsnickaren som de senaste åren gjort sig känd för sina små fyndigt designade skåp, hyllor och ljusstakar där inspirationen hämtats från Hälsinglands kulturmiljöer. Elisabeth Nordlöf har bland annat ställt ut på Träslottet i Arbrå, Stenegård i Järvsö och Galleri Sigurd Persson i Helsingborg.

I sitt galleri visar de nu upp ett urval ur sin produktion. Här finns Leifs tavlor med fjäll och bergsmotiv eller hans återkommande stilleben livets kärl. Leif visar också upp roliga skarvar (fågeln) gjord av hässjevirke och några små kopior av några gamla hus.

Elisabeth visar skåp, nyckelskåp, hylla, fästmöskrin och ljusstakar.

Torsdag till söndag har de sitt galleri öppet under sommaren.

I höst deltar Leif i en internationell utställning i Bergen, Norge, och i februari ska han och Elisabeth ha en utställning på Kvarnen i Söderhamn.

 

Mer läsning

Annons