Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarlovet är här!

/
  • I väntan på sommarlov. När de yngre barnen hade kommit fram till kyrkan fick de vänta en liten stund innan de kunde gå in.
  • Störst går först stod det på en skylt på ett av traktorekipagen. Här är det 9:2 som lämnar samlingen i kyrkan och far i väg.
  • Klasserna avlöste varandra framme i koret och bjöd på sång. Många sånger handlade om sommaren förstås.
  • I parken samlades grupperna klassvis, så föräldrar och övrig släkt kunde komma åt att fotografera.
  • I år duggregnade det när det var dags för skolavslutningarna.
  • Skolbarnen springer ut till det väntande sommarlovet. Men först är det samling i parken mellan kyrkan och gästgivargården. 170 barn från Alftaskolans förskoleklass samt årskurserna ett till och med sex fick sommarlov på onsdagen.

På onsdagen var det äntligen dags för många skolbarn att få sommarlov. Vid Alfta kyrka väntade barnen, några med flaggor i händerna, en stund innan de kunde gå in till avslutningen i kyrkan.

Annons

Dagen inleddes med sjuornas, åttornas och niornas samling innan det var förskoleklass plus ettorna till och med sexornas tur. Barnen kom gående i samlad tropp till kyrkan.

Samtidigt lämnade niorna sin samling i kyrkan och fick åka traktor och lövad vagn genom samhället.

Efter att man inledningsvis hade sjungit I denna ljuva sommartid avlöste de yngre barnen varandra klassvis framme i koret. Barnen sjöng olika sånger. Många handlade om sommaren förstås. Gunvi Liljeblad ackompanjerade på piano.

Rektor Anders Liljemark berättade om vådan att göda med urin, utan att spä ut den med vatten. Hans budskap var att hitta en balans i det man gör. Det gäller även lärandet, så inte heller barnen blir övergödda.

Även på tisdagskvällen hölls skolavslutningar i kommunen, i till exempel Viksjöfors, Runemo och Voxnabruk. I Ovanåkers kyrka hade Rotebergs skola sin avslutning på tisdagskvällen och Knåda skola på onsdagen.

Celsiusskolans högstadieelever samlades vid hembygdsgården i Edsbyn.

Mer läsning

Annons