Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia har öppnat en webbutik

/
  • Sofia Leanders med dotter Signe. På väggen ett av motiven som hon nu säljer i sin webbshop.

Sofia Leanders heter en frilansande grafisk formgivare i Knåda, Ovanåker, som förra veckan öppnade en webbshop där hon säljer egendesignade plakat/affischer. Hon hade förberett marknaden genom sin blogg en tid så intresset var stort när sidan släpptes.

Annons

Sofia Leanders, 31 år, från Knåda i Ovanåker kombinerar just nu sin mammaledighet med att starta upp en webbshop där hon säljer egentillverkade plakat/affischer för trendiga hem. Webbshopen slog upp portarna förra veckan och eftersom hon hade förberett potentiella köpare på sin blogg under en längre tid blev det en lyckad öppning med 300 träffar redan första dagen.

- En del säger affischer men jag kallar dem plakat, säger hon.

Sofia Leanders är grafisk formgivare och till det utbildade hon sig i Australien för åtta år sedan

- Jag var i Australien i ett och ett halvt år när jag utbildade mig. När jag kom hem igen hamnade jag i Gävle där jag satt och designade gratulationskort. Sedan åkte jag till Norge för att praktisera på en grafisk byrå i Oslo. Där träffade jag min man Per som är dataprogrammerare. Han har skapat den norska bloggen, blogg.no, som han redigerar här hemifrån eller från sitt kontor i Edsbyn.

Hemsidan/webbshoppen har ändå Sofia Leanders skapat på egen hand utan hjälp av sin datakunniga man. Sidan heter knaada.se?

- Ja, Knaada är knåda på norska, säger hon.

Så här långt är det 14 olika motiv hon tagit fram till försäljning. Beställningarna hon får in skickas vidare till Stockholm där kopiorna görs. Mer än tio dagar ska kunden inte behöva vänta.

- Jag har så många idéer till motiv, men jag känner jag vill bromsa mig.

Än så länge är det bara försäljning genom webbshopen hon inriktat sig på. Hon har inte gjort något försök att hitta andra vägar att sälja sina plakat.

Just nu är Sofia Leanders även mammaledig med lilla Signe som är 14 månader gammal. Paret har också en son som heter Herman som är tre år.

Mer läsning

Annons